Maratoane în mai – de la bere și chifteluțe până la “sânge și vampiri”

5_2Luna mai nu este atât de bogată în maratoane celebre, însă și în această lună sportivii pot călători și alerga prin locuri extraordinare și accesibile. Mai jos găsiți o succintă descriere a maratoanelor din luna mai.

Marathon de Senar (01.05.2016, Franța)

1Cine vrea să combine alergatul cu un sejur la Paris poate opta pentru Marathon de Senart, o localitate la o aruncătură de băț de capitala Franței. Doar în acest caz se merită, pentru că traseul este unul plat și plictisitor. Mai mult în calitate de antrenament în condiții reale decât competiție.

http://www.marathon-senart.com/

Marato dEmpuries (01.05.2016, Spania)

2Un maraton pe litoralul mării Mediteraneene la câțiva zeci de kilometri de Barcelona. O cursă plată printre multiplele ruine de o importanță regională. Se evidențiază printr-un start teatralizat și o tradiție ca unii, mai curajoși, să alerge maratonul în sandalele antice.

http://www.maratoempuries.com/

Salsburg Marathon (08.05.2016, Austria)

3Maratonul din Salsburg, orașul lui Mozart, oferă un motiv în plus pentru cei cărora le plac munții primăvara. Cu un start și finiș în centrul vechi al acestui oraș antic și cu posibilitatea de a vizita, în rază de 100 km, mai multe orășele pitorești din regiune. Taxa de înregistrare oscilează între 10 euro și 75 euro.

http://www.salzburg-marathon.at/

Harmony Geneve Marathon for UNICEF (08.05.2016, Elveția)

4Diverse distanțe prin împrejurimile Genevei, cu un finiș spectaculos pe vestitul lac din centrul capitalei elvețiene. Propune sportivilor toate distanțele tradiționale a unui maraton – 1-5 km, 10, jumătate și un maraton întreg. Este o probă chiar și pentru cei care doresc să treacă la pas distanța de 10 km. Taxa de participare este de la 35 la 105 euro.

http://www.harmonygenevemarathon.com/

Volkswagen Prague Marathon (08.05.2016, Cehia)

5Este unul dintre cele mai importante maratoane a acestei luni. La ediția din acest an, a 22-a la număr, vor participa peste 10 mii de sportivi din câteva zeci de state. Ei vor putea admira o bună parte a acestui oraș medieval. Startul este dat pe piața din centrul istoric, iar traseul trece pe podul lui Carol. Recordul acestui traseu este de 2.05.39.

www.praguemarathon.com

Maraton Varna (15.05.2016, Bulgaria)

6Cei care vor dori să petreacă un sfârșit de săptămână pe litoralul Mării Negre, pot alege Maratonul Varna. Acesta va avea loc la mijlocul lunii mai, când e potrivit și cel puțin  pentru plajă, dacă nu pentru scăldat. Sportivii pot alege din distanțe mai puțin tradiționale – 2 km, 8,4 km, 16,8 km și 42 km. Cursa trece, în mare parte, prin parcul de pe litoralul Mării Negre. Sportivii care vor alerga maratonul vor fi nevoiți să alerge mai multe cercuri, fapt care nu face acest maraton unul dintre cele mai spectaculoase.

http://marathonvarna42km.com/

Beer Lovers Marathon (15.05.2016, Belgia)

7Unul dintre cele mai exotice maratoane din această lună – maratonul amatorilor de bere, organizat în una din patriile berii – Belgia. Organizatorii, după participarea la un maraton al amatorilor de vin spumant la Bordeaux, au decis să organizeze unul similar, doar că al berii. Deci, fiți sigur că pe toată durata cursei veți putea servi nu doar apă și energizante, dar și bere. Desigur cu o concentrație alcoolică mult mai mică decât berea tradițională, pentru a oferi șanse sportivilor să ajungă la finiș. La fel, la punctele de alimentare pot fi găsiți cartofi copți și chifteluțe. Pe durata unui maraton, un sportiv poate gusta berile produse de 15 producători belgieni. Numărul participanților este limitat la 1500, iar taxa de participare este de 75 de euro.

www.beerlovermarathon.be

ING Night Marathon Luxembourg (28.05.2016, Luxembourg)

8Întrebarea logică care apare la toți este cum poți face 42 km într-un stat-oraș. Se pare că traseul a fost găsit și este unul destul de frumos, chiar dacă nu se poate spune că este cel mai plat. Acest maraton este unul de noapte, startul fiind dat seara, iar sportivii au posibilitatea să admire orașul vechi îmbrăcat în lumini. La bătaie sunt puse trei distanțe – 5 km, semimaraton și un maraton întreg.

Maraton din Arad (28.05.206, România)

9Maratonul din Arad este deosebit prin faptul că propune participanților, pe lângă cursele tradiționale (maraton, semi, 6 și 1 km), și o distanță ultramaraton – de 52,75 km. O altă surpriză pentru sportivi este că aceștia își pot comanda una din cele trei medalii, pe verso, cu Cetatea Aradului, Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare sau Mănăstire reprezentativă pentru județul Arad. În plus, premii speciale se vor acorda primelor 100 de persoane înscrise la maraton care reuşesc să încheie curs. Taxa de participare e de 15 euro.

http://www.maratonarad.ro/

Maratonul de la Brașov (29.05.2016, România)

Maratonul International Brasov 2015

Brașovul este unul dintre cele mai norocoase orașe din România la capitolul evenimente sportive internaționale. În prima jumătate de an aici sunt organizate minim trei maratoane internaționale. La sfârșitul lunii mai la Brașov va avea loc Maratonul Internațional Brașov. Precum afirmă organizatorii, proba maraton din Brașov este ideal pentru personal best, având în vedere traseul plat combinat cu aerul curat de munte. Zona de START și de FINISH este Piața Sfatului, chiar între Biserica Neagră și Casa Sfatului. Așa că traseul e unul pitoresc, deosebit. Taxa de participare oscilează între 25 și 35 euro.

www.maratonulbrasov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *