Maratonul Internațional Chișinău – o investiție și nu un tribut

22311_720357331443052_8705829212860735544_nPrimul Maraton Internațional Chișinău a fost prima mea cursă semnificativă (alergare pe o distanță mai mare de 10-15 km). De atunci a trecut un an, iar din acel moment  am“adăugat în portofoliu” deja cinci maratoane și trei semimaratoane internaționale, plus încă vre-o 10 „neplanificate”. Iar pentru următorii doi ani, două ținte noi – SEMI IRON MAN și ULTRA TRAIL.

Da, e molipsitoare această „boală” și are multe „complicații”, nu doar pentru fiecare dintre noi, dar și pentru societate în ansamblu.

istanbul00Devii mai atent ce și cât mănânci, dar și cum îți “umpli” timpul liber. Cum călătorești. Această „boală” este una din soluțiile capabilă să „pună pe picioare” acest oraș și această societate. 10 sau 20 de mii de oameni sunt minim 10 mii de votanți pentru cei de la cârma statului. Asta înseamnă că „se merită” de investit în „îmbunarea acestora”. Sper că asta înseamnă și gânduri și planuri în plus pentru administrația orașului.

bucuresti00Primul Maraton Internațional Chișinău a servit drept un catalizator pentru toți cei pe care  „îi mânca într-un loc”. În doar un an, grupuri de sportivi amatori pleacă pe banii lor, chiar și pe alte continente, pentru a alerga și a ridica cu demnitate și mândrie tricolorul la linia de finiș. Și UNIREA a pornit doar de la un eveniment. Doar într-un an.

malta00Pentru mine primul maraton a fost o luptă grea nu doar din punct de vedere fizic, dar și psihologic. M-am înregistrat la ambele distanțe, 21 și 42 km. La start am fost nevoit să arunc moneda pentru ca întâmplarea să-mi aleargă distanța. A fost să fie maraton. Primul maraton.

verona00Eu voi participa la Maratonul Internațional Chișinău din acest an. Pentru că acest oraș și această țară merită să aibă un eveniment sportiv alături de competițiile din aceeași lună de la Madrid, Roma, Paris, Viena sau Londra.  Pentru că cineva acolo SUS trebuie să vadă și să conștientizeze că sportul de amatori a devenit deja un fenomen și nu mai este un privilegiu.

Succes în antrenamente și ne vedem la linia de START!

P.S. Maratonul Internațional Chișinău 2016 este o provocare pentru toți cei care nu stau locului. Ai alergat 3 km – de ce să nu încerci 10 km. Ai alergat 12 km – să nu poți 21 km ? Alături de alți câțiva mii de colegi de Facebook și cu sute de locuitori ai capitalei care te aplaudă de-a lungul traseului. Hai, e un semn bun ca prima medalie să fie cea primită acasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *