EcoRun – mai mult decât o alergare, o vizită turistică sau un festival

Poza8
RunMoldova a lansat în anul 2018 un nou format al competițiilor sportive, “alungând” alergătorii din orașe în sânul naturii și organizându-le, pe lângă o competiție sportivă performantă, o lecție interactivă de istorie și una de bunăvoință și mărinimie.

Poza5

Competițiile EcoRun vor deveni, în anul curent, o cale deosebită de promovare a principalelor atracții ale Republicii Moldova printre persoanele active din țară și de peste hotarele ei.

Poza3

EcoRun va promova, pe lângă, modul activ de viață, dorința de a redescoperi locurile istorice din propria țară, va oferi oportunitatea de a ajuta, prin alergare, persoane, viața cărora se află în prag de tragedie, prin intermediul Fundațiilor de caritate partenere.

21082818_857468477752329_3485467348483382475_o

EcoRun va deveni în 2018 un proiect absolut nou care va fi mai mult decât o competiție, va fi mai interesant decât un manual de istorie și mai mult decât o simplă acțiune de promovare a vizitării locurilor unice din Republica Moldova.

Poza2

Această latură a proiectelor RunMoldova, din acest an și mai departe, se explică printr-o atitudine mult mai globală față de competițiile de alergare.

Poza6

Alergătorul rămâne principalul “actor” al acestor piese. Tradițional, în schimbul unei taxe de participare accesibile, el va primi garantat o competiție organizată la cel mai înalt nivel, cu un suport alimentar și cultural peste nivelul practicat în Republica Moldova și statele vecine.

Poza7

În plus, prin participarea sa, fiecare dintre alergători va contribui la schimbarea localităților în care vor alerga. Prin participarea sa, fiecare alergător, va pune bazele unor trasee, cu marcaj permanent, pentru activități sportive de weekend, cum ar fi trail running-ul, hiking-ul sau mountain-biking-ul, în localitățile unde vor fi organizate competițiile.

Poza1

Prin participarea la competițiile EcoRun, fiecare sportiv profesionist sau amator, va contribui la promovarea istoriei și culturii fiecărei regiuni, unde vor fi organizate competițiile.

Poza12

Datorită participanților la competiții, vor fi produse ghiduri cu hărți ale traseelor și informații necunoscute despre istoria acestei regiuni, astfel fiind aduse la cunoștința publicului detalii importante despre monumentele istorice, culturale și naturale, unice, din zonele unde vor fi organizate competițiile. Astfel de ghiduri vor fi distribuite în mai multe limbi, prin intermediul structurilor private și de stat.

Poza14

Și nu în ultimul rând, sportivii alegând să-i ajute din contul taxei de participare, vor susține oameni ajunși în pragul disperării.

Poza13

Tradițional, fiecare dintre competițiile EcoRun va fi un festival al bunei dispoziții, alături de buni prieteni de antrenamente și alergări de weekend. Și toate cele enumerate ar fi imposibil de realizat fără implicarea structurilor de stat, cum ar fi Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și implicarea activă a reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne, dar și prin suportul acordat de companiile private – susținători ai tuturor alergătorilor din țara noastră.

fb_cover_3

În special, partenerii generali, datorită cărora a fost posibil să organizăm aceste sărbători sportive, în particular Compania de Stat Moltelecom/Unite, Zahărul Cinci inimioare și compania DAAC Hermes.

Poza10

Tradițional, comfortul sporit la locul de start/finiș și pe traseu, vor fi asigurate de produsele companiilor Franzeluța și Supermarketul de Bon Ton Gourmet. Zorii din ziua startului vor fi mai plăcuți cu cafeaua Rețelei Internaționale de Cafenele Tucano.

fb_cover

În plus, sportivii vor prinde la aripi la start și pe traseu datorită energiei și dispoziției asigurate din plin de băutura energizantă – Red Bull.

Poza9

Un plus de comfort pe traseu va fi asigurat de produsele Joma Moldova, iar la finiș, cei mai buni vor primi o ploaie de premii din partea brandului Unite, Garmin și Siberian Health.

fb_cover_2

Inestimabil va fi ajutrul centrului Kineto Terra la recuperarea sportivilor de după competiții. Stabilitatea parteneriatului multianual, cu acești susținători a unui mod sănătos și activi de viață, este asigurat prin creșterea stabil a numărului de doritori de a gusta din trail running, dar și prin creșterea calității competițiilor și a impactului social al acestor acțiuni sportive.

20229488_838664612966049_4525730413817735450_o

Indiscutabil, activitățile RunMoldova în 2018, nu se vor limita doar la competițiile EcoRun. Vor fi multe long-run-uri de weekend, prin locații legendare din Moldova, vor fi tabere de vară, iar alergătorii RunMoldova vor participa la competiții din Spania, Franța, Elveția, Italia și România.

Poza11

Așa va fi anul 2018, plin de evenimente interesante, provocări deosebite și multă, multă, multă, voie bună și mulți, mulți, mulți chilometri veseli și frumoși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *