“Goniți de Oușoru” la ediția a doua “Hit The Egg“

“Hit The Egg – Ouşoru Challenge“(http://hit-the-egg.ro/) este o provocare venită din partea prietenilor români sau cum mai zicem între noi „viitorii foști prieteni”, Rudy Myron și Irimiea Adrian. După ce am auzit de la ei a suta oară, cât de neobișnuit e Oușoru, am cedat și le-am zis că merg pentru a participa la ediția a doua a trailului promovat atât de intens de campioni. La o distanță de Chișinău suportabilă pentru un week end activ, am luat calea Oușorului. 

20170702_092037

“Hit The Egg – Ouşoru Challenge“ este un concurs de alergare montană desfăşurat în Munţii Suhard din “Ţara Dornelor”. Cunoaștem zona pentru orașul Vatra Dornei cu o mulțime de clădiri, tipic montane, care mai păstrează amprenta luxului de pe timpuri.  

20170702_201149

Organizatorii spun că această competiție „contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța protejării și consolidării bogăției și binelui comun pentru rezidenți, vizitatori şi viitorul acestui ţinut, înzestrat cu cei mai de seamă indicatori ai naturii pentru viață: izvoare de apă, pădure și aer curat”. Una din lozinci fiind “Patrimoniul natural bogat al Ţării Dornelor trebuie protejat de „valul de beton”!

20170701_083137

Chiar dacă lozincile par cam declarative, am avut marea ocazie de a întâlni un grup de oameni neordinari, plini de energie și dorința de a schimba lumea spre bine sau, cel puțin, a stopa schimbarea spre mai rău. Inclusiv și din această cauză, una din chemările organizatorilor, era ca fiecare participant, benevol și nesilit de nimeni (în afară de propria conștiință), să aducă câte ceva pentru câinii din azil. Și alergătorii au năvălit cu tot felul de gustoșenii. 

20170701_082935

“Hit The Egg – Ouşoru Challenge“ este un trail “de familie”, unde mai toți participanții se cunosc personal. Din această cauză, ridicarea numerelor de înregistrare, start-ul și finiș-ul, se asemănau, mai mult, cu un Comedy Club decât o competiție sportivă, participanții împroșcându-se cu glume și multă voie bună. 

20170701_103612

Specificul “Hit The Egg – Ouşoru Challenge“ este că tot traseul este format, în mare parte din segmente lejer de alergat, atât la deal, cât și la vale. Doar cu un “sughiț la înălțime” în partea centrală – Vârful Oușoru (1639 m), îi face pe alergători un pic să transpire.  În rest, priveliști calme, fără extreme.

20170703_143608

Doar peisaje care calmează psihicul și bucură picioarele. Dar să nu credeți că Oușorul e singura colină care te face să-ți simți inima. Mai sunt, minim, vre-o 3-4 unde îți pui în joc toate rezervele pentru a scoate un timp bun. La cursa de maraton, la întoarcere, mai treci și printr-o pădure, care la moment era “avariată” de recentele cataclisme naturale (la fel ca și parcul central al orașului Vatra Dornei). 

20170701_121422

Start – Priveliști și Glume – Finiș. Fără vânzoleală și blestemări, caracteristice trailurilor cu altitudini mai mari. Extrem de organic și plăcut. Cu riscuri minime de a reveni la punctul de start cu ajutor străin (ceea ce nu înseamnă că poți “căsca gura pe dealuri”. Oriunde și oricând trebuie să ai grijă pe unde calci, mai ales pe porțiunea de întoarcere). 

20170701_104426

Impresionează nu doar traseul, dar și atmosfera sau aura din jurul competiției “Hit The Egg – Ouşoru Challenge“. Zona de finiș se transformă într-o „lounge zone”, unde un necunoscut se poate apropia și întreba ce mai faci, cum ai alergat și cum te simți. Și desigur nemaipomenita și neuitatul gulaș, dietetic sau  „cu mortăciuni”(citat preluat de la organizatori), stropită din plin cu bere care „te ia cu grijă”.

20170709_143529

Cu drag recomand această competiție de suflet, căreia îi doresc mulți ani, după ce în acest an a mai pășit o dată cu dreptul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *