EcoRun – odihnă activă la superlativ!

_DSC4213

Cu tot efortul depus pentru organizare și promovare, din cauze obiective, nu am reușit să particip la ediția din acest an a competiției EcoRun. Îmi pare nespus de rău! Am reușit însă să fiu martor al evenimentului datorită postărilor și mulțumirilor participanților, dar și datorită propunerilor de îmbunătățire pentru ediția viitoare, din postările pe rețelele de socializare și enunțate în discuțiile private. Concluziile unui participant la cursă le voi posta mai târziu. Acum voi vorbi primele concluzii de după eveniment.

_DSC4275

Pot afirma cu siguranță că a fost un eveniment mai mult decât de succes. Cu toate că există mai multe direcții pe care trebuie de lucrat (marcajul, alimentarea pe traseu și la finiș, etc.), cei circa 300 de participanți au avut parte de un weekend plin de emoții și adrenalină. Iar toți cei care au urmărit acest eveniment în cadrul reportajelor TV și direct pe rețelele de socializare s-au “infestat” cu microbul alergărilor pe teren accidentat, în sânul naturii.

_DSC4323

EcoRun 2016 a demonstrat viabilitatea unui nou stil de odihnă activă. O combinație perfectă între turismul cu corturi în locuri superbe din Moldova și o competiție dificilă, dar interesantă.

_DSC4353

Partenerii financiari ai acestui eveniment – Bemol, Moldtelecom și Cricova, au oferit sportivilor amatori o adevărată sărbătoare care îi va face să-și reamintească cu drag ediția din acest an a Zilei Independenței. Hrișca Party, cântecele la chitară la focul rugului din ziua dinaintea cursei și parcurgerea traseului a reunit această comunitate de amatori a unui stil activ și sănătos de viață – adepți ai unei atitudini eco față de mediul înconjurător, respect și dragoste față de valorile culturale și naturale ale plaiului natal.

_DSC4318

Dacă e să vorbim de finanțatorii acestei sărbători sportive, pot afirma că EcoRun este una din soluțiile perfecte și pentru companiile comerciale care împărtășesc valorile unui stil activ și sănătos de viață, unei atitudini eco față de mediul înconjurător, turismului intern și redescoperirii tezaurului de nestemate naturale și culturale ale Moldovei.

_DSC4359

Susținerea din partea “exploratorilor” acestei direcții, companiile Moldtelecom, Bemol și Cricova, sunt mai mult decât salutabile. Prin aportul acestora, dar și cu implicarea companiilor Redbull, Garmin, Puma, Fourchette, câteva sute de sportivi amatori au beneficiat de o sărbătoare a Independenței în deplinul sens al cuvântului. O sărbătoare care ar fi fost imposibilă fără co-organizatorii Profile și Sporter.

_DSC4522

EcoRun este doar un prim pas pentru amatorii unui stil hiperactiv de viață. Nu este gândit ca un brand sau ca o afacere. Este mai degrabă o platformă pentru cei care doresc să organizeze un trail de weekend. Din această cauză, vă asigur că EcoRun va continua! Nu se va opri la o ediție pe an! Nu se va limita doar la Codri. Moldova ne pune la dispoziție un buchet inepuizabil de trasee și noi destinații. Așa că, într-un ceas bun EcoRun și ne revedem în curând la un nou start!

_DSC4521

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *