ECO RUN! De ziua Independenței fii independent de căile „bătătorite”!

IMG_20160715_092433
Fiecare pas făcut de om în viața sa trebuie să fie unul înainte! După primii o sută de metri urmează primul km, primii zece km, primul semimaraton și maraton. Și asta nu e limita posibilităților.

Te poți apropia de limită și chiar o poți depăși – în afara șoselelor asfaltate și cartierelor. Această situație amintește mai mult de niște blocuri de beton printre care ești nevoit să-ți croiești calea. Beton care îți limitează orizonturile, la propriu și la figurat.

IMG_20160730_134804

Și dacă alergarea, prin definiție, insuflă un sentiment de libertate, alergarea în afara localităților e o libertate de cel puțin 3 ori mai mare. Din această cauză trail-urile, alergările montane, pe teren accidentat, dar și alte tipuri de competiții din afara localităților urbane capătă o popularitate din ce în ce mai mare.

IMG_20160723_074934

Și dacă vecinii noștri de vreo 7-8 ani au noroc de astfel de competiții, în Republica Moldova, la 25 de ani de independență, va fi organizată prima competiție de trail. Aici vreau să menționez că alergări pe potecile Codrilor, stâncile Orheiului Vechi, dar și în alte locații au mai fost organizate în ultimii doi ani (în special de Liviu Croitoru, autorul ideii ECO RUN www.ecorun.md). La fel, au evadat în afara asfaltului și amatori de a alerga individual.

IMG_20160723_072803

ECO RUN din acest an este primul pas spre crearea unui brand național de trail, demn să ofere sportivilor un traseu de o dificultate medie, dar de o frumusețe excepțională. Un traseu prin locațiile care reprezintă patrimoniul unic al Moldovei: Codrii, Rezervația „Plaiul Fagului”, Dealul Bălănești, izvorul și Lunca Bâcului.  O competiție care va permite sportivilor să combine un week-end petrecut la natură (în campinguri) cu plăcerea unui trail bine organizat. Și, desigur, o nouă medalie originală în colecție.

IMG_20160723_072301_1

Organizatorii propun sportivilor înregistrarea pentru două distanțe. De 25 sau 15 kilometri. „Punctul culminant al traseului va fi Dealul Bălănești, cel mai înalt punct din Republica Moldova, aflat la altitudinea de 429 m deasupra nivelului mării. Cursa va începe și se va încheia în localitatea Milești din raionul Nisporeni”.

Harta

La prețul maxim de înregistrare, care trece puțin de 10 EUR, participanții au la dispoziție transport și/sau zonă de camping cu comodități, distracții și chiar o hrișca party la lumina rugurilor, în seara de până la competiție. În plus, fiecare va primi un starter-kit: tricou, număr, chipiu, băutură de la parteneri, reduceri și materiale promoționale de la parteneri.

Înregistrează-te!

Ca și în cazul Maratonului Internațional Chișinău, eu recomand cu insistență fiecărei persoane care a alergat vreodată 10 km să accepte această provocare și să-și încerce forțele. ECO RUN este un antrenament excelent și pentru monștrii care aleargă săptămânal zeci de kilometri.

IMG_20160521_065854

Participarea la orice tip de competiții organizate în Moldova este o investiție personală care, inevitabil, va schimba societatea spre bine. (Cel mai bun exemplu fiind activitatea lui Dmitri Voloșin și comunitatea Sporter.Md, care a scos din anonimat amatorii de alergat și a „infectat” cu acest virus zeci de mii de oameni).

Un exemplu care va arăta autorităților că acest segment nu poate fi neglijat și că cele mai de perspectivă investiții sunt în infrastructura care ar asigura o națiune activă și sănătoasă. (Nu sunt idealist, dar cererea creează oferta, inclusiv și în pragul electoralelor!).

13920882_639226379576541_8247529058092976184_n

Cel puțin participarea la ECO RUN îți va lărgi orizonturile și îți va oferi un weekend de neuitat, cu zeci de noi prieteni și noi perspective pentru a te antrena și mai eficient și a participa la noi competiții în Moldova și peste hotare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *