August – luna provocărilor „nebune”

Pentru cei care aleargă, luna august, cea mai calmă lună a anului, poate deveni perioada celor mai mari provocări din acest an. Și nu doar din cauza unor temperaturi mai fierbinți ca de obicei, dar, în primul rând, din cauza unor curse ieșite din comun.

elbrusElbrus World Race (Federația Rusă, August 06, 2016)

O competiție care traversează legendarul munte Elbrus. Cu o înălțime de 5642 m, situată în munții caucazieni din sudul Rusiei, vârful acestui munte este cel mai înalt punct geografic din Europa. Sportivilor le sunt propuse curse de 11, 34, 46, 59 și 112 km. Timpul maxim oferit pentru trecerea acestor distanțe oscilează de la 12 la 73 de ore, iar acumularea de nivel  – de la 1840 de metri până la 5070 de metri.

elbrus1

Această cursă este o șansă în plus pentru cei care acumulează puncte UTMB®, pentru a putea concura pentru un loc de participare la Ultra-Trail du Mont-Blanc®.  Pentru sportivii moldoveni este o destinație comodă, zborul de la Chișinău până în zona organizării competiției durează maxim trei ore (escală prin Moscova).

http://www.elbrusworldrace.com

10_10

10 marathons in 10 days – Lake of Orta (Italy, August 06-15, 2016 )

Cei mai tari ultramaratoniști au șansa, tot în luna august, să-și verifice rezistența făcând 10 maratoane în 10 zile. Organizat într-o locație superbă din nordul Italiei, pe lacul Lake of Orta, în preajma Laggo Maggiore. Fiecare participant își poate alege singur distanța pe care o va repeta în toate cele 10 zile ale maratonului – 10, 21, 42 sau 84 km pe zi.

10_10_1

Competiția este una extreme de democratică. Fiecare participant poate alege singur distanța și numărul de zile cât va alerga. Taxa de participare oscilează de la 15 euro pentru o cursă de 10 km într-o singură zi, până la 400 de euro, pentru cei care vor alerga 10 zile la rând câte 84 km în fiecare zi.

http://www.orta10in10.it/index.php

22

2X2 Race (România, August 13, 2016)

Competițiile de trail din România devin tot mai populare în Republica Moldova. Și nu doar din cauza accesibilității, dar și din cauza organizării impecabile și a unor trasee care pot concura ușor cu trail-urile din Italia, Portugalia, Spania sau Grecia. 2×2 race este una din bijuteriile românești din calendarul de trail-uri pentru 2015.

22_1

Organizatorii susțin că 2×2 este singura cursă din România care se desfășoară integral la peste 2000 m altitudine, fiind deosebit de tehnică și una dintre cele mai dificile ultra-maratoane montane din lume. Traseul, cu o lungime de 45 km și 4200 m diferență pozitivă de nivel, poartă concurenții pe cele mai înalte două vârfuri din Romania – Moldoveanu (2544 m) și Negoiu (2535 m), din spectaculoasa creastă a Făgărașilor. Taxa de participare este de până la 120 RON.

http://www.2x2race.com/ro/

4m

Ultra Tour des 4 Massifs (August 17-21, 2016)

 Această competiție poate fi caracterizată doar prin două cifre – 169 km și acumulare de nivel de 11000 m. Este o cursă în jurul regiunii franceze Grenoble, traversând patru din cele mai înalte piscuri din regiune.

http://ut4m.fr/en

mth_1

Matterhorn Ultraks (Elveția, August 22)

Este un trail cruțător pe distanțe de 16, 30 și 46 km prin Alpii elvețieni. Este un mix reușit între sport, cultură și, desigur, mâncăruri și băuturi tradiționale ale acestei regiuni. Un trail prin locuri superbe cu altitudini de sub două mii de metri. Este o bună alternativă pentru cei cărora nu le place să se coacă pe plajă.

http://www.ultraks.com

tt1

Transylvania Trail (România, August 26, 2016)

O nouă escapadă în Transilvania poate deveni și mai interesantă pentru cei care o vor combina cu participarea la Transylvania Trail (TTT). Organizatorii propun trei distanțe – Traseul Silvania (26 km), Vlad Țepeș (53 km) și Dracula (106 km). Organizatorii o poziționează drept o cursă sălbatică şi tehnică, care vă va introduce într-o altă lume. O lume cu stări şi simțiri unice.

4m_1

O lume a caprelor negre, alături de care vă veţi simţi puternici şi agili. O lume a florilor de colț, unde veți simţi câteodată că prindeți rădăcini.

Cu startul cursei în Bran, TTT – Dracula acumulează, prin cele două bucle, peste 106 km lungime şi 8500 m diferență de nivel pozitivă. Se traversează versanții Bucegilor în trei județe distincte, Brașov, Dâmbovița şi  Prahova. TTT – Vlad Țepeș are o lungime de 52km şi o diferență pozitivă de 4200 m, iar TTT – Silvania are o lungime de peste 26 km şi o diferență de nivel pozitivă de 2465 m.

Cursele Vlad Ţepeş şi Dracula sunt de tip ultra maraton montan “semi self-sufficient”. Aceasta înseamnă că echipamentul şi alimentele necesare finalizării traseelor trebuie cărate pe întreaga durată a competiției de către concurenți, dar vor exista şi câteva puncte de alimentare. Taxa de participare oscilează de la 140 până la 200 RON.

http://transylvaniatrail.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *