Maratonul Internațional Brașov a fost organizat pentru a doua oară în acest an, la fel ca și Maratonul Internațional Chișinău.
1800 de sportivi au ieșit la startul acestui maraton de caritate. 15% din sumele acumulate au plecat în susținerea copiilor care suferă de autism.
M-am înscris din start la proba de semimaraton (cu o zi până la Brașov alergasem semimaratonul Sibiu, iar peste două săptămâni trebuia să alerg 66 km de trail).
Pentru că e maraton și pentru că e Brașov! Un oraș, epicentru al istoriei și legendelor, nu poate fi o gazdă proastă pentru o competiție de alergat. Ca și în cazul Sibiului, o organizare excelentă a întregului lanț de proceduri de ridicare a numerelor.
Singurul minus subiectiv e traseul. După câțiva kilometri prin inima Brașovului, sportivii se întind pe șoselele din apropierea orașului.
Cei care au alergat semimaratonul au ieșit din oraș cu vreo 6-7 km, iar cei care au alergat maratonul am admirat rețelele de tensiune înaltă și uzina de beton pe fundalul munților mult și bine.
În orice caz. Maratonul Internațional Brașov a fost o competiție de echipă.
Din Republica Moldova au participat câțiva zeci de alergători, tot moldovenii fiind cap de podium la proba maraton masculin (Ghenadie Țâmbalist) și 10 km masculin (Liviu Croitoru).
Cel puțin sportivii din Moldova s-au simțit minunat „împroșcându-se” cu încurajări, bancuri și așa-zisele „pricoale”.
La fel au făcut-o și alte câteva zeci de grupuri de sportivi, angajați ai acelorași companii sau pur și simplu amici de maratoane.
Recomand această competiție, în special pentru cei care vor să combine activitățile sportive cu cele culturale și gastronomice.
Brașovul oferă acest pachet la un preț destul de rezonabil pentru un week-end activ.