Andrei Cibotaru: Toate drumurile duc la Roma Fun Run! Nu fugiţi, că vă molipsiţi!

N-am mai alergat de când eram la şcoală, iar asta înseamnă mai mult de 15 ani de atunci. Duminica trecută, la invitaţia run4fun, am fost la Maratonul de la Roma, unde planificam să merg mai mult pentru FineWine decât pentru FunRun.

IMG_5499Totuşi, cursa amatorilor (de 4 km) mi-a făcut din ochi.

IMG_5497N-am mai fost niciodată la un maraton şi, probabil, ceea ce li se pare un lucru normal pentru cititorii acestui blog, pentru mine a fost o experienţă şocantă.

IMG_5495Mă refer în primul rând la evenimentul de înaintea maratonului şi anume la Sport Expo – locul unde sportivii vin să-şi ia echipamentele şi numerele pentru alergarea de a doua zi.

IMG_5491Am fost întâmpinat de o atmosferă fantastică – de la „bun venit” în limba maternă:

La invitaţii tentante la pasta party:

La Sport Expo erau nu doar maratonişti, dar şi ciclişti:

Sau maşinuţe frumuşele cu fast-food:

IMG_5501Iar copiii aveau o zonă separată pentru a se juca în timp ce părinţii erau ocupaţi cu înregistrarea:

Şi chiar un „covor albastru” pe care micuţii sportivi îşi putea măsura în timp real viteza de alergare:

După ce m-am înregistrat în doi timpi şi trei mişcări (8 euro a costat biletul la FunRun, iar în schimb am primit un tricou, un număr şi 1 kg de pasta!), am ieşit afara la o ţigară. Doi romani m-au acostat pe loc cu paloşele, spunând că sportul şi fumatul nu se leagă.

IMG_5502A doua zi, cu coada între vine m-am afişat la start. Mi-am ţinut singur pumnii, pe de-o parte: să nu mor de frică; pe de alta: să ascund burta prea mare.

IMG_5610Cele 4 km le-am fugit foarte lent, aproape de viteza melcului şi a mersului. Dar, culmea, am ajuns bine-mersi la finiş şi chiar i-am dat oleacă de „gaz” la final, de parcă timpul ar fi contat!

IMG_5613La finiş, eram gata să îndoi armatura, altfel nu ştiu cum să vă redau euforia.

Şi mai culmea, a doua zi nu m-a durut nimic (poate cu excepţia capului, de la prea mult finewine). Revenind la Chişinău, am făcut o „prostie” şi mai mare: m-am înregistrat la 10 km la Maratonul din Chişinău de pe 17 aprilie. Sper să pot şi de această dată.

IMG_5588Acum aştept cu nerăbdare să se numere din nou: 3,2,1… start!

Concluzia: nu fugiţi, că vă molipsiţi!

Ps: Mulţumesc din suflet run4fun pentru experienţa de neuitat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *