Mai sunt câteva zile pentru moldoveni ca să ajungă să-și înmoaie adidașii în Marea Neagră, pe litoralul românesc

Un nou sfârșit de săptămână și o nouă provocare pentru “oastea moldovenească” de maratoniști. Un autobus, însoțit de mai multe autoturisme, va trece frontiera moldo-română în noaptea de vineri, cu destinația Constanța.

Și toate aceste eforturi pentru a participa la Maratonul Nisipului, organizat pe data de 27 martie 2016, în stațiunea Mamaia.

2Organizatorii afirmă că acest maraton este singurul din Europa care se desfășoară pe nisip. La ediția din acest an s-au înscris peste 500 de sportivi din România, Marea Britanie, SUA, Italia, Rusia, Republica Moldova, Camerun, Coreea de Sud și Nigeria, dar și alte state. Din Republica Moldova vor participa în jur de 30 de sportivi. Chiar dacă perioada de înregistrare s-a încheiat, doritorii de a participa la competiție se pot adresa la reprezentanții Clubului Sporter Run pentru cote de participare.

Traseul reprezintă un segment de plajă de 10,55 km, cu start la Esplanada Zona Perla și punct de cotire pe plaja din Năvodari. Aici sportivii vor face cale întoarsă, iar maratoniștii vor trebui să mai facă un cerc suplimentar tot prin acest punct. Puncte de alimentare se află la km 2,7 și 7,9 al acestei curse. Singura problemă care poate fi e nisipul și vântul dinspre mare. Prognoza pentru duminică 27.03 e de +3+8, fără precipitații (acestea sunt prognozate pentru de azi până sâmbătă).

1
Despre Maratonul Nisipului

Maratonul Nisipului include trei probe competitive (maraton, semimaraton și cursa de 10 km) și crosul Family Run (aproximativ 1 km). Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 18 premii pentru cele 6 categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediție, de Szomyu Florin (02:45:46 – la masculine) și de Ciortan Nicoleta (03:24:37 – la feminin), în valoare de 500 de lei. În același timp, premiate vor fi și primele 5 familii clasate la crosul Family Run.

La această ediție, participanții, împreună cu organizatorii, au decis să lupte pentru o cauză nobilă și anume reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța. Prin proiectul social, intitulat sugestiv “Dăruiește primul zâmbet” și inițiat de către Asociația “Dăruiește Aripi”, comunitatea sportivă “Sansport” va lupta pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanta. La nivelul județului, rata este de 3 ori mai mare decât media europeană, iar un copil moare în fiecare săptămână la Constanța, în secția de Terapie Intensivă, înainte de a împlini o lună.

Sursa https://svnews.ro/peste-500-sute-de-sportivi-romani-si-straini-participa-la-maratonul-nisipului/70180/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *