Ana Botescu la Tel Aviv Marathon: Sunt extrem de fericită și multumită că am trecut cu bine linia de finiș în 1h47min00

post4Tel Aviv e cel mai cosmopolit oraș în care am avut ocazia să ajung. Diversitatea etnică e impresionantă aici. Samsung Maraton Tel Aviv este un eveniment sportiv care are loc în fiecare an într-unul din cele mai interesante orașe mediteraneene.

Tel Aviv este unul dintre cele mai importante atracții din lume, integrând cel mai vechi oraș-port – Jaffa. Aici modernismul se îmbină perfect cu zonele vechi. Tel Aviv Samsung Maraton este o sărbătoare la nivel municipal post2pentru alergatori pe distanțe lungi, profesioniști sau începatori. A fost prima mea participare la un semimaraton oficial. Am avut parte de o cursă frumoasă de-a lungul litoralului și pe străzile principale din Tel Aviv.

Traseul nu îl știam, dar am alergat relaxată fiind alaturi de soțul meu. Deși startul s-a dat la ora 8.25 la un moment dat caldura și-a intrat în drepturi. Au salvat situația punctele de alimentare.

Pe parcursul traseului am întâlnit oameni care ne încurajau cu aplauze și muzică. Organizarea a fost excelentă. Nu în zadar Samsung Maraton este cel mai popular eveniment care rulează în Israel.

Voluntarii care ne ghidau și încurajau în diverse locații pe durata traseului au făcut și ei o treabă minunată, mai ales cu sticlele de apă, căci era mare nevoie de el.

post1Sunt extrem de fericită și multumită că am trecut cu bine linia de finiș exact în 1h47min00. Am primit medalia bine meritată și după am mers spre mesele cu fructe, iaurt și m-am relaxat în compania familiei si a câtorva prieteni.

(Text și foto de Ana Botescu)

Notă www.run4fun.md

La Maratonul din Tel Aviv, organizat la sfârșitul lunii februarie 2016, a participat un număr record de sportivi – peste 40 000 din mai mult de 60 de țări. Sportivilor le sunt propuse șase distanțe. În acest la proba marathon au participat 2500 de sportivi, iar semimaraton – 12000. Nouăsprezece mii de sportivi au alergat distanța de 10 km. Cel mai în vârstă participant avea 92 de ani. În plus la marathon au participat peste 100 de sportivi cu dezabilități. Este un marathon comfortabil, temepratura aerului oscilând între 20 și 28 de grade.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *