Cu ce se mănâncă TRAIL RUNNING–ul sau cum să o apuci hăisa pe dealuri?

Comunitatea run4fun este un sertar cu informații utile despre alergat, trail-running, hiking, mountain bike trail și alte cuvinte deștepte care reprezintă principalele ocupații a unor oameni activi cărora le este plictisitor în sălile de fitness și care nu prea se văd în ipostază de sportivi profesioniști.

Să diversificăm meniul, deocamdată, cu TRAIL RUNNING sau cum mai este numit și skyrunning. Nu este altceva decât același alergat, doar că în afara șoselelor sau hăisa pe dealuri, cum o spun moldovenii. Traseu pentru alergat devine orice porțiune de planetă din fața ochilor, precum dealuri, munți, păduri, deșerturi. De asemenea, pantele abrupte sau terenul accidentat pot necesita, câteodată, un pic de cățărare.
Alergătorii care participa la competițiile de trail running trebuie adesea să și coboare pante înclinate sau abrupte.

Pare straniu, dar alergatul pe poteci este mai puțin solicitant pentru corp decât alergatul pe asfalt?
Pe trasee corpul tău aterizează diferit cu fiecare pas pe care îl faci, ajutând la reducerea accidentărilor datorate suprasolicitării.

Alergarea pe trasee, cu variația de urcușuri si coborâșuri, întoarceri si răsuciri, pune în mișcare o gama mai largă de mușchi, tendoane și ligamente. Întărind mai multe țesuturi conective, articulațiile sunt mai bine ajutate si protejate. Și în calitate de bonus – priveliști, aer curat și sunetele naturii.

Pe parcursul ultimului an am practicat alergatul pe teren accidentat la distanțe de până la 22 km, în plus am practicat hiking cu multiple denivelări de câteva sute de metri pe distanțe până 50 km per zi. E și plăcut și destul de solicitant. În același timp incomparabil cu alergatul la distanțe de 50, 80, 100 sau 240 de km, cu variații de înălțime de 3000-4500 de metri, timp de 1-6 zile fără opriri, pe cont propriu, prin Sahara, Alpi sau la Polul Nord.

Am scris tot asta pentru că run4fun.md va începe a publica în scurt timp și previziunile pentru TRAIL RUNNING-uri, iar în parteneriat cu comunitatea LOST IN, și expediții de hiking. Astfel, fiecare va găsi de toate pentru a nu sta locului și a primi plăcere maximă de la viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *