Aiud și Rogojel gonesc spre munte, iar Mamaia – spre nisip

Aiud și Rogojel gonesc spre munte, iar Mamaia – spre nisip

România oferă un număr mult mai mare de curse decât vecinii din CSI. Doar că distanțele mari, abundența de porțiuni max50km și vama românească dublează timpul aflat în drum. Oricum, România ne oferă maratoane și trailuri destul de interesante. Care este meniul din martie?

Pe data de 19 martie 2016 cei cu picioare puternice și inimă mare sunt invitați să participe la a doua ediție a festivalului AIUD MARATON. Organizatorii au decis ca toți bani încasați să fie donați asociațiilor LITTLE PEOPLE ROMANIA (asociație care se ocupa de copii cu cancer în oncopediatrii și nu numai) și NEUROMOTOR ROMÂNIA (asociația națională a persoanelor în scaun cu rotile). Organizatorii nu au stabilit o taxă fixă, fiecare dintre sportivi donând cât îl lasă inima și buzunarul.

Aiud-Maraton-700x465Organizatorii descriu traseul astfel: “Startul se va da din centrul orașului Aiud, după 1 km asfalt, se va intra în pădure unde se va alerga pe un drum forestier, se va ieși din pădure pe o miriște la capătul acesteia se traversează șoseaua (care nu este prea circulată) dar va fi supravegheată de poliție, acolo ne vom despărți drumul celor de la semimaraton, maratonul va continua cu o urcare pe dealul Mirăslăului, pe potecă, după care va intra în pădurea Mirăslăului și va ieși la Cicău pe pășune, cu întorcere după pădurea Mirăslăului, pe urma se va întoarce pe același traseu până unde ne-am despărțit de semimaraton, urmâm același drum pe care am pornit până în centrul orașului Aiud cu un grandios finish alături de cei dragi”.

Distanța de la Chișinău până la Aiud e de 530 km sau 10 ore împreună cu timpul ars în vama românească pentru un control minuțios al dispozițiilor și intențiilor. Din această cauză, cei care vor să meargă la această competiție, trebuie să-și rezerveze mai mult de un sfârșit de săptămână. În plus, această locație se află în centrul circuitului culturalo-istoric Cluj Napoca, Turda, Târgul Mureș, Sibiu etc. Cazarea în Aiud e de 20-30 EUR per cameră per noapte.

http://www.werun.ro/
O altă cursă, destul de exotică, este Vlădeasa X-Trail, organizat în regiunea satului Rogojel.

Organizatorii susțin că, Vlădeasa X-Trail este un eveniment sportiv care prin
vladeasa-x-trail-2015-concursparticularitățile sale dorește să atragă atenția asupra unei zone speciale din Munții Apuseni. Este vorba despre satul Rogojel, din comuna Săcuieu, un sat situat la poalele Masivului Vlădeasa. Vlădeasa X-Trail propune un traseu similar celor de tip sky-running. Este vorba despre o lungime de 15km, cu o urcare de 7,5km si o diferență de nivel de 920 m, după care urmează o coborâre pe măsură. Vlădeasa X-Trail nu oferă finaliștilor tradiționalele medalii de Finisher. În schimb, fiecare participant urmează să primească o piatră pictată de copiii din clasele primare, desenele lor ilustrând legătura cu muntele, cu satul în care locuiesc, cu alergarea sau sportul în general. Astfel, fiecare „medalie” va fi unica în felul ei, atât prin reprezentarea acesteia, cât și prin persoana celui care o va oferi. Taxa de participare e între 50 și 70 de RON, iar termenul limită de înregistrare e de 17 martie 2016.

Traseul se află la o distanță de 600 km de Chișinău, din care cauză sportivii trebuie să fie fani fideli ai satului Rogojel pentru a participa la acest trail.

http://vladeasaxtrail.ro
maratonul-nisipuluiPe 27 martie 2016, la Constanța, va avea loc a treia ediție a Maratonului Nisipului. Organizatorii afirmă că Maratonul Nisipului este singura competiție de anduranță care se desfășoară exclusiv pe nisip din Europa, startul și sosirea fiind în Constanța, stațiunea Mamaia.

Taxa de participare pentru maraton și semi-maraton este de până la 140 și 120 RON, iar pentru distanța de 10 km și Family Run de 90 și 15 RON. Numărul participanților este limitat. Prețul de cazare pentru această perioadă oscilează între 25 și 50 de EUR pentru o camera într-un hotel decent.

Distanța până la Constanța este de 460 km, iar timpul în drum, grație vameșilor români, poate depăși cu ușurință și opt ore.

http://www.maratonulnisipului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *