3 moldoveni, 37 000 sportivi și 1 720 000 de spectatori pe viu

Trei sportivi amatori din Republica Moldova, Dmitri Voloșin, Iurie Timofti și Igori Tihonov, vor participa în această duminică la Tokyo Marathon, ediția a X-a. Moldovenii vor alerga alături de alți 37 000 de sportivi din câteva zeci de țări. Pe tot parcursul traseului ei vor fi salutați de 1 720 000 de spectatori, veniți în capitala Japoniei cu această ocazie. Doar Sport Expo va fi vizitată în acest an de 60 000 de persoane.

Toți sportivii au fost selectați în baza unei trageri la sorți, numărul doritorilor de a participa depășind în fiecare an cifra de 300 000. Cel mai bun timp la proba maraton îi aparține sportivului Dickson Chumba – 2:05:42.

Maratonul din Tokyo este unul dintre cele mai tehnologizate, fiind lansate o serie de aplicații care îi vor ajuta pe sportivi să alerge mai eficient, inclusiv distanța până la punctele de alimentare cu apă și energizante. În plus, circa 100 de polițiști înarmați cu camere inteligente de supraveghere la 360 de grade vor alerga alături de sportive. Organizatorii au procurat 10 drone dotate cu instrumente de interceptare a dronelor neautorizate pentru zbor în zona maratonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *