Vodafone Malta Maraton – provocarea săptămânii pentru 20 de moldoveni

image-malta-marathon3Peste 20 de sportivi și suporteri din Republica Moldova vor participa în această duminică la Vodafone Malta Maraton. Sportivii amatori din Moldova vor concura, cu alți câteva mii de participanți, la probele 42,195 km și 21,097 km.

La ediția din 2015, cel mai bun timp l-a arătat sportivul din Maroc, Muhammed Hajjy, care a ajuns la finiș în 2:19:28, urmat de alți doi marocani.
 
În anul trecut au participat 3500 de sportivi din câteva zeci de țări, 500 dintre ei concurând la proba maraton.

Traseul nu are denivelări majore, dar oricum este plin de coline. Startul pentru maratoniști va fi dat la 7.30, iar pentru semimaratoniști la 9.30.
 
Malta

st-julians-maltaMalta reprezinta un arhipelag alcatuit din sase insule: Malta, care este cea mai mare ca suprafata (246kmp), Gozo (67kmp), Comino (3,5kmp), Cominotto, Filfla si St. Paul, ultimele trei fiind nelocuite. Istoria constructiilor in Malta dateaza din jurul anului 4000 i.Hr. atunci cand au fost construite maltatemplele megalitice. Aceste temple, dedicate Zeitei Mama, isi pastreaza puritatea enigmatica in cele mai frumoase si magice locuri din insula. Templele de la Hagar Qim, ce privesc spre mare si spre insula Filfla, se numara printre cele mai bine conservate temple din cele peste 30 descoperite in intreg arhipelagul maltez.

http://www.malta.ro/despre-malta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *