actualizare Alergăm în martie în Europa!?

Lunar sunt organizate câteva sute de curse pe întregul glob, majoritatea în SUA, Uniunea Europeană și statele CSI. Sper ca în scurt timp să intru în ritm și să pun pe www.run4fun.md orarul competițiilor cu o anticipare de două luni. Astfel ca fiecare doritor să aibă la dispoziție minim zece săptămâni pentru a se pregăti pentru destinațiile pe care le selectează, dar și prețurile pentru zbor și cazare să nu muște prea tare.

Deci, unde se poate de alergat în luna martie în Uniunea Europeană și Federația Rusă, pentru a combina la maxim zilele libere cu o cursă impresionantă, un oraș și o bucătărie excepțională?

TOP 10 destinații pentru sport/turism în luna martie 2016, în ordine cronologică.

  1. Baikal Ice Marathon (06.03. 2016, Irkutsk, Tankhoy, Federația Rusă)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maratonul face parte din TOP 20 cele mai dificile din lume, unul dintre puținele maratoane care deține mai multe recorduri mondiale. Unicul maraton pe suprafața înghețată a celui mai adânc lac din lume (1300 m), desfășurat la temperaturi de până la -49 grade. Limita de participare este de 120 sportivi, care concurează la distanțe maraton, semimaraton și 15 km. Taxa de participare e de până la 545 de euro, inclusiv două nopți de cazare, demipensiunea, transfer aeroport și la linia de start/ de la finiș.

ZBORUL ȘI CAZAREA: 350 EUR + 70 EUR

http://www.baikal-marathon.org

  1. Cyprus Marathon (06.03.2016, Cyprus)

post4_2Marathon, Half Marathon și 10 km pe un traseu cu denivelări nesemnificative, în mare parte pe litoral, la o temperatură confortabilă. Taxa de participare oscilează de la 20 EUR, pentru distanța Fun Run/5 km, până la 60 EUR – pentru Maraton.

ZBORUL ȘI CAZAREA: 300 EUR + 100 EUR

http://www.logicomcyprusmarathon.com

  1. Runatolia (06.03.2016, Antalya/Turcia)ANTALYA’DA BU YIL "RUNATOLİA" ADIYLA DÜZENLENEN 10. ULUSLARARASI ANTALYA MARATONU YAKLAŞIK 5 BİN SPORCUNUN KATILIMIYLA START ALDI. (ADEM AKALAN - ALPARSLAN ÇINAR/ANTALYA-İHA)

O cursă în totalitate pe litoralul mării, pe o suprafață practic plată, fără denivelări. Cu tradiționala pasta-party și Bambini-Run. Taxa de participare 25 EUR.

ZBORUL ȘI CAZAREA: 260 EUR + 80 EUR

http://www.runatolia.com

  1. Maratona di Treviso, (06.03.2016, Treviso/Italia)

Organizatorii îl poziționează drept un maraton călătorie prin provincia Treviso. Sportexpo va fi amplasat chiar în inima orașului, iar unul dintre partenerii acestei manifestații sportive este renumitul Prosecco. Din această cauză cursa va trece prin podgoriile Prosecco din municipiile Mareno di Piave, Saint Lucia di Piave, San Vendemiano și Susegana. Taxa de participare e de 60 EUR.

ZBORUL ȘI CAZAREA: 160 EUR + 100 EUR

http://www.trevisomarathon.com

  1. Brescia Art Marathon, (13.03.2016, Brescia/Italia)

post4_5O cursă printr-un oraș vechi, pe o suprafață relative plată, la fel ca și maratonul precedent. Pune la dispoziția sportivilor tradiționalele curse Marathon, Semi Marathon și 10 km. Taxa de participare e de 42 EUR, în schimb Sport Kit-ul este semnificativ, incluzând mai multe produse sportive și servicii, inclusive și consultarea unui psihoterapeut la finiș.

ZBORUL ȘI CAZAREA: 130 EUR + 100 EUR

http://www.bresciamarathon.it

  1. Barcelona Marathon (13.03.2016, Barcelona/Spania)

post4_6Poate fi lejer numit unul din cele mai importante maratoane din Europa, organizate în unul din cele mai frumoase orașe. Deja sunt înregistrați sub 18 mii de sportivi. Cursa cuprinde Sagrada Familia, Arc de Triomf, Pederera, Colom și alte monumente istorice, precum și o porțiune chiar pe faleza Mării Mediterane. Barcelona fiind un oraș situate pe coline, denivelările sunt considerabile față de cursele enumerate mai sus. Termenul limită de înregistrare este 7 martie 2016, iar taxa de înregistrare este de 84 EUR.

ZBORUL ȘI CAZAREA: 320 EUR + 130 EUR

http://www.zurichmaratobarcelona.com/

  1. Monaco Run Riviera Classic (13.03.2016, Monaco)

post4_7Un traseu de 23,8 km pe coasta Mării Mediterane pe teritoriul Monaco, Franței și Italiei. Prin locații, mai sărace în monumente istorice, în schimb, bogată în priveliști pitorești spre mare și coline. Taxa de înregistrare e de circa 30 EUR.

ZBORUL ȘI CAZAREA: 300 EUR + 180 EUR

http://www.fma.mc/mcrun/

  1. Run in Marseille (13.03.2016, Marseille/France)

Marseille, France panorama at night. The famous european harbour view on the Notre Dame de la Garde

O cursă prin renumitul oraș-port, în mare parte sportivii aleargă pe faleza orașului și au posibilitatea să admire Marea Mediterană. Pentru acest maraton veți avea nevoie de un certificat medical internațional, care poate fi eliberat de o serie de spitale din Moldova. La dispoziția sportivilor sunt puse o serie de parcări, care însă, vă vor costa 7 EUR pentru 10 ore. Taxa de participare e în jur de 50 EUR.

ZBORUL ȘI CAZAREA: 300 EUR + 130 EUR

http://www.runinmarseille.com

  1. Ferrara Marathon, (20.03.2016, Ferrara/Italy)

La doar 4 EURO distanță de Bologna se află acest orășel antic cu o cetate nemaipomenit de impresionantă. Maratonul absolut prin tot orașul și, mai toți locuitorii, vin să susțină sportivii. Este un oraș pitoresc și poate fi inclus într-un circuit turistico-sportiv Bologna-Venezia. Taxa de participare e de 55 EUR.

ZBORUL ȘI CAZAREA: 120 EUR + 120 EUR

http://www.corriferrara.it

  1. Olympia Marathon (27.03.2016, Olympia/Greece)

Cursele tradiționale ale maratonului și semimaratonului, organizate în locul nașterii Jocurilor Olimpice din anul 776 î.C. Ce-i drept, la sfârșitul sec IV, împăratul Teodosie le-a abolit. Prin aceste locuri legendare va trece cursa maratonului.

Taxa de participare oscilează între 5 EUR și 17 EUR în funcție de distanță și conținutul pungii primite.

ZBORUL ȘI CAZAREA: 220 EUR + 120 EUR

http://www.olympiamarathon.gr

Cheltuielile de zbor și cazare pot fi optimizate. Dacă luați un hostel sau un apartament împreună cu mai mulți oameni economisiți și 50% din preț. În cazul zborurilor economisiți dacă o să cumpărați biletele de la doi lowcosteri. De exemplu Wizz + Blue Air sau Wizz + Ryanair. În acest caz, economisiți în jur de 20-30%. Doar că riscați să creșteți alte cheltuieli, de exemplu, de cazare.

Oricum, să aveți un drum bun și o alergare ușoară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *